De Mijn Melk-makers

Maak kennis met de Mijn Melk-makers

Er zijn in Nederland vier Mijn Melk-makers, ieder in zijn of haar eigen regio. Zij maken heerlijke verse melk direct van de boerderij. Maar dit doen ze natuurlijk niet alleen. Meer lezen over onze boeren, hun boerderij en de dames die het allemaal mogelijk maken? Lees ieders unieke verhaal hieronder.

Udenhout

De Dobbelhoeve

Boer Guus zijn boerderij, De Dobbelhoeve, staat in Udenhout. Daar heeft hij een diverse club dames rondlopen met ieder een eigen karakter. Boer Guus gelooft in de kracht van de natuur en boert volledig biologisch. Om biodiversiteit te bevorderen zorg hij voor een kruidenrijk grasland.

Lees meer over De Dobbelhoeve

Bodegraven

Oostdam

De familie Oostdam woont op de boerderij in Bodegraven. Yvonne leidt het bedrijf en haar man Jorden en hun twee zonen Erwin en Niels werken met veel plezier mee. Op de boerderij staat een mooie serrestal, ingericht met optimale leefomstandigheden voor de koeien. Bij de familie Oostdam staat de gezondheid van de koeien namelijk voorop. Het familie motto is dan ook ‘lang leve de koe!’

Lees meer over de Familie Oostdam

Agelo

Boer Kees

Boer Kees zijn boerderij ligt midden in de Twentse natuur in de plaats Agelo. Daar heeft hij een stal vol Jersey koeien. Zij geven de meest rijkvolle melk. De Jersey koe heeft een rustig en toch een heel nieuwsgierig karakter. Boer Kees is een natuurinclusieve boer. Dit betekent dat hij de Twentse natuur zoveel mogelijk zijn gang laat gaan.

Lees meer over boer Kees

Hippolytushoef

Boer Reijer

Boer Reijer is opgegroeid op de boerderij in Hippolytushoef. Sinds 1935 wordt er bij de familie Rotgans al geboerd. Het is een echt familiebedrijf. Van kinds af aan was Reijer al in de stal te vinden. Reijer is de vierde generatie die op de boerderij werkt. Hij gelooft in een nieuw soort boeren en wil graag innoveren.

Lees meer over boer Reijer