Heerlijk, gezond ontbijtje: Chiapudding!

Dit heerlijke gezonde ontbijtje van Chefs Notebook (zie de pagina van deze chefkok op Instagram en Facebook) moet je gewoon geprobeerd hebben! Chiapudding met Turkse yoghurt, fruit en noten. Het geeft een vol gevoel en je kunt de dag lekker starten met dit vrolijke, kleurrijke ontbijt.

Chiapudding maak je heel makkelijk door melk met chia in een kom te laten wellen. Chefs Notebook heeft daarvoor Mijn Melk gebruikt. Heerlijk puur en vers. De koeien beslissen zelf wanneer ze gemolken worden, de melk wordt verwerkt op de boerderij in een minimelkfabriek en gaat na het pasteuriseren en verpakken direct naar de supermarkt. Er wordt verder niets toegevoegd aan de melk en er komt geen grote zuivelfabriek om de hoek kijken. De smaak kan dan ook per week verschillen omdat diverse factoren meespelen in het smaakproces; bijvoorbeeld seizoen, genen of voeding van de koe. Verser, puurder en lekkerder dan dit gaat het niet worden!

Chiapudding.jpg

Wil jij deze gezonde start ook proberen?

Ingrediƫnten:
- 250 ml Mijn Melk
- 3 el chiazaad
- 1 tl vanille-extract
- 4 el honing
- 6 el Turkse yoghurt
- 1 nectarine
- 6 aardbeien
- 15 gram pistachenoten
- 15 gram walnoten

Wat te doen?
- Schenk de melk, het chiazaad, het vanille-extract en de honing in een kom. Dek af met huishoudfolie en zet dit een nachtje in de koelkast.
- Snijd de volgende ochtend het fruit in kleine stukjes en hak de nootjes fijn.
- Schep de Turkse yoghurt in 2 glazen.
- Verdeel als eerste de chiapudding en vervolgens het fruit en de nootjes over de 2 glazen.