Ons verhaal

Mijn Melk. Voor jou.

Verser dan vers. Het komt namelijk rechtstreeks van de boerderij. Sterker nog, rechtstreeks van de koeienfamilies Aukje, Kitty, Cootje of Moevchen. Gewoon van de koe, direct naar jou. Heel eerlijk, heel biologisch.

"Geen kunstmest, geen gif!"

We geloven in de kracht van de natuur en zijn al sinds de jaren ‘80 biologisch. De gesloten lokale kringloop van koeien-voer-melk-mest-grond is de basis van het bedrijf. Geen kunstmest, geen gif! Op de boerderij is veel aandacht besteed aan een natuurlijke weide met kruidenrijk gras, bloemenranden en bomen. Hierdoor kunnen de koeien zoveel mogelijk hun natuurlijke gedrag vertonen.

“Koeien zijn niet zomaar dieren. Het zijn dames.”

De koeienfamilies hebben alle vier een andere smaak. Dit wordt bepaald door de grond waar ze op grazen, het voedsel dat ze eten en natuurlijk hun karakter. Voor het eerst in de geschiedenis is deze smaak maximaal behouden, doordat deze direct na het melken wordt verwerkt en vastgelegd in de fles. En nu proef je deze verschillen in de supermarkt. Mijn Melk. Op De Dobbelhoeve gemolken, direct gepasteuriseerd én meteen verpakt, nu bij jou.

Wij geloven dat koeien niet zomaar dieren zijn. Het zijn dames. Met een karakter. En ieder hun eigen melk. Met een eigen smaak. Mijn Melk is er uit respect voor de koeien. En voor jou.

"Mijn Melk is puur, fair en direct."

Boer Guus laat vijf vrijheden voor zijn koeien centraal staan:

  • Vrij van honger en dorst
  • Vrij van lichamelijke ongemakken
  • Vrij van pijn, verwonding en ziektes
  • Vrij van angst en chronische stress
  • Vrij om zichzelf te zijn

Op deze manier voelt de koe zich prettiger, produceert meer melk én blijft gezonder. Door middel van de juiste technologie met een duurzaam karakter.

Vrij koeverkeer

Gezonde koeien zijn cruciaal voor ieder melkveebedrijf. Een gezonde kudde draagt bij aan een gezond bedrijf. Een gezonde koe is stressvrij, heeft de ruimte en kan daarin haar natuurlijk gedrag vertonen. Om dat natuurlijk gedrag te stimuleren, is het belangrijk dat zij zelf kan bepalen wanneer ze eet, drinkt, rust of zich laat melken. Dit heet vrij koeverkeer.

Op De Dobbelhoeve worden de koeien gemolken door een melkrobot en gevoerd met een voerrobot. De dames kiezen dus zelf wanneer én hoe vaak ze naar binnenlopen om melk te geven en ook wanneer ze eten.

De processor

Nadat de melk is afgekoeld kan deze direct worden verwerkt. Met een mooi woord heet dit een processor. Onze processor is in staat om elke melking afzonderlijk behandelen. Melk van de verschillende koeienfamilies kan hierdoor in aparte flessen worden gestopt.