Mijn Melk volle én halfvolle melk nu verkrijgbaar op meer dan 1.000 locaties

Vanaf week 44 is het aantal distributiepunten van Mijn Melk in Nederland fors uitgebreid. Mijn Melk is nu verkrijgbaar bij meer dan 600 vestigingen van Albert Heijn, 300 winkels van Jumbo en online bij Picnic. De melk is onderscheidend in het schap, omdat zowel de volle als de halfvolle variant geproduceerd wordt met de Lely Orbiter (een unieke minimelkfabriek op het erf van de veehouder). Supermarktketens spelen met dit product in op de voorkeur van consumenten naar verse en lokale producten.

Lokale melk, regionaal verkrijgbaar

Mijn Melk van boerderij De Dobbelhoeve was al verkrijgbaar bij Albert Heijn, maar de supermarktketen breidt deze week het aantal distributiepunten van Mijn Melk verder uit. Albert Heijn heeft ervoor gekozen om elke regio te bedienen met een eigen Mijn Melk-maker. Zo is Mijn Melk van boerderij De Dobbelhoeve (uit het Brabantse Udenhout) voortaan verkrijgbaar in het zuiden van Nederland en de melk van Boer Kees (uit het Twentse Agelo) te koop in het oosten van Nederland. Een Mijn Melk-maker uit het Groene Hart bedient de Randstad en omgeving. De verse Mijn Melk, rechtstreeks van de boerderij, is nu dus landelijk verkrijgbaar, maar blijft door deze regionale aanpak toch lokaal en van dichtbij. Albert Heijn kiest net zoals consumenten steeds vaker voor kleine merken en natuurlijke onbewerkte producten uit de buurt – direct, eerlijk en puur!

Snel in schap dankzij korte keten

Naast een eerlijke prijs voor de boer betekent eerlijk bij Mijn Melk ook: goed voor de koe. De koeien kiezen zelf wanneer ze gemolken worden – met behulp van de Lely Astronaut, de melkrobot. De keuzevrijheid in onder meer het melkmoment zorgt voor optimale leefomstandigheden. En dat proef je terug! De verse, rijke en smaakvolle melk van de Mijn Melk-makers staat dankzij de korte keten ook nog eens sneller in het schap en daardoor eerder bij de consument in de ijskast. Er is geen tussenkomst van een grote zuivelfabriek en dus ook geen vermenging met de melk van andere boerderijen. De Mijn Melk-makers voegen niets toe aan de melk. De melk wordt alleen deels afgeroomd naar een gewenst vetgehalte.

Over Mijn Melk

Mijn Melk is een platform voor boeren die hart hebben voor koe, natuur en mens. De boeren die aangesloten zijn bij Mijn Melk – de “Mijn Melk-makers” – verwerken de melk zelf. De rijke, pure en volle smaak van de melk kan per week en per boerderij verschillen; de genen van de koe, het seizoen en de voeding van de dames bepalen de smaak. De verwerking van de melk vindt plaats met behulp van de Lely Orbiter. Deze geavanceerde minimelkfabriek op het erf – gemaakt door Lely, fabrikant van automatisering in de veehouderij – is direct gekoppeld aan een (of meerdere) melkrobots, de Lely Astronaut, die het voor de koeien mogelijk maakt om zelf te beslissen wanneer ze gemolken worden.

image00004.jpeg