Nieuws

Appèl Catering neemt zuivel uit de korte keten op in haar assortiment en kiest voor Mijn Melk

Appèl neemt als eerste landelijke cateraar Mijn Melk op in haar assortiment. De melk komt met een korte logistieke keten direct van de boerderij en is extra vers, omdat de melk binnen 24 uur in de fles zit. Vanaf eind september is Mijn Melk verkrijgbaar bij de TU Eindhoven en de Fontys Hogeschool in Eindhoven.

Mijn Melk _ Appel II (05)0646-lowres.jpg

Direct van de boerderij

In de cateringconcepten van Appèl staan pure ingrediënten en passie voor eten centraal. Mijn Melk is melk in de puurste vorm. Het wordt op de boerderij direct na het melken verwerkt en verpakt in een mini-zuivelfabriek op het erf. Hierdoor wordt de melk sneller verwerkt en is de melk minder lang onderweg, want het gaat direct van de boerderij naar de cateringlocaties.

Een onderdeel van het ‘Be Conscious' duurzaamheidsbeleid van Appèl is het gebruik van voeding van ‘dichtbij’. Met de keuze voor Mijn Melk wordt hier concreet invulling aangegeven, door melk direct van de boer af te nemen. Dit leidt tot een verser product, veel minder food miles en een bredere positie in de keten van de boer. De duurzame logistieke keten wordt georganiseerd door Truffelz.

“Veel van onze opdrachtgevers en gasten eten en drinken graag zuivelproducten. Tegelijkertijd zijn we bezig om ons menu plantaardiger te maken,” vertelt Floris Gerrits, menu engineer bij Appèl. “Dus als we dierlijke producten aanbieden, overwegen we die goed. Met Mijn Melk kunnen we zuivel blijven aanbieden, maar dan op een onderscheidende en duurzame manier. Bovendien is de smaak veel beter!”

Door de info op de Mijn Melk-fles weet je altijd waar de melk vandaan komt, wanneer de koe is gemolken en wanneer de melk is gebotteld. De eerste Mijn Melk producten zullen beschikbaar worden bij de TU Eindhoven en Fontys Hogeschool Eindhoven, geleverd door de biologische Mijn Melk-maker boer Guus uit Udenhout.

Mijn Melk _ Appel I-3538-lowres.jpg