Maak kennis met

De Mijn Melk boeren

Er doen nu 4 boeren mee met Mijn Melk: boer Guus, boerin Yvonne, boer Reijer en boerin Ineke.

Zij zitten verspreid over het land, van het noordelijkste puntje van Noord-Holland tot het Limburgse Velden.
Er is er dus altijd een bij jou in de regio, die levert aan je supermarkt.

uit Udenhout

Boer Guus

Boer Guus is al de zesde generatie van de familie Van Roessel die boert in het Brabantse Udenhout. Hij boert biologisch en heeft op alle manieren oog voor de omgeving. Hier lopen de koeien zoveel mogelijk in de wei, dartelen de reeën en hazen door het kruidenrijke grasland, groeien de orchideeën langs de sloten, lopen wandelaars over het erf en kom je kinderen tegen die een project voor school doen.

Lees boer Guus z'n verhaal

uit Bodegraven

Boerin Yvonne

Midden in het Groene Hart, schuin boven Bodegraven, ligt de boerderij van boerin Yvonne en haar man Jorden. Voor het huis scharrelen wat kippen en konijnen, en achter op het erf staat een ruime en lichte serrestal voor de 135 koeien. Alle melk gaat naar de mini-zuivelfabriek op het erf en daarna in flessen gelijk door naar de supermarkt. Lekker vers dus.

Lees boerin Yvonne haar verhaal

van Wieringen

Boer Reijer

Welkom op Wieringen, het noordelijkste puntje van Noord-Holland. Hier aan de Stoeërdijk 2A in Hippolytushoef woont boer Reijer (22) samen met zijn ouders Jan en Annelies, 155 koeien, zo’n 80 jongvee, 20 schapen en de katten Mies, Fred en Flip. Een echt familiebedrijf, waar opa Reijer op 80-jarige leeftijd nog elke dag meehelpt om de koeien te verzorgen.

Lees boer Reijer z'n verhaal

uit Velden

Boerin Ineke

Iets boven Venlo – tegen de Duitse grens – ligt de boerderij van Ineke en haar man Mark. Er is altijd veel te beleven op het erf, met 350 koeien, 3 rondrennende kinderen, een hond, 7 katten en opa Jan en oma Marleen die nog elke dag meewerken. Je ziet ook regelmatig schoolklassen die een rondleiding krijgen, of ouders met kinderen die een kijkje nemen bij de koeien. Iedereen is welkom!

Lees boerin Ineke haar verhaal