Over

Mijn Melk

Bij Mijn Melk weet je precies waar je melk vandaan komt. Van welke boerderij. Van welke koeien. En wat er met de melk is gedaan. De boeren van Mijn Melk hebben allemaal een eigen mini-zuivelfabriek op het erf om de melk te verhitten en in flessen te vullen. Die flessen kunnen gelijk door naar de winkel, zonder omweg langs de grote zuivelbedrijven. Mijn Melk is goed voor de boer, koe én smaak. Om meerdere redenen extra lekker dus!

Gewoon

Bij je supermarkt

De boeren van Mijn Melk willen weer zelf aan de consument verkopen. Maar ze begrijpen ook dat mensen niet naar het erf komen om melk te kopen. Daarom leveren de boeren rechtstreeks aan de supermarkt, waar jij gemakkelijk een fles verse melk of pot yoghurt meepakt, tegelijk met je andere boodschappen. De boeren zijn zo minder afhankelijk van de grote zuivelbedrijven en kunnen weer trots hun eigen zuivel verkopen.

Waterbedden

Voor de koe

Alle boeren die meedoen met Mijn Melk zorgen goed voor hun dames en hebben een melkrobot. Daarom kunnen de koeien in de stal gaan en staan waar ze willen en kiezen wanneer ze gemolken willen worden. Voor de rest doet iedere boer het net een beetje anders. Zo heeft de een waterbedden en de ander diepstrooiselboxen om op te rusten. Maar alle boeren doen er alles aan om het de koeien zo fijn mogelijk te maken.

Lees het verhaal van de boer

Voor een

Goede melksnor

De meeste Nederlandse melk wordt gestandaardiseerd en afgeroomd. Zonde! Onze volle melk is alleen verhit en gehomogeniseerd, en gaat daarna gelijk in de fles. Verder niets. Dat maakt Mijn Melk de ene keer wat romiger dan de andere keer – zoals dat hoort bij een natuurproduct.

Zonder

Omwegen

Mijn Melk komt echt zo van de boerderij. De melk gaat in de mini-zuivelfabriek op het erf in de fles, die daarna gelijk naar de winkel kan. Een korte keten tussen koe en consument dus. De Mijn Melk-boeren zijn verspreid over het hele land. Er is er dus altijd een bij jou in de regio die levert aan je supermarkt.

Vind een winkelpunt bij jou in de buurt