Nieuws

Nieuw

Volle melk van boerin Ineke

Velden, 30 juni 2023

Vandaag is zuivelmerk Mijn Melk een nieuwe boerin rijker. Boerin Ineke uit Velden (Limburg) is de vierde Mijn Melk boer die zelf, op haar eigen erf, melk verwerkt met een mini-zuivelfabriek. Onder het label Mijn Melk brengt zij de zuivel nu direct van het erf naar de supermarkt en consument. Op die manier kan de boerin autonomer werken, verhoogt de waarde van de melk en speelt zij in op de behoefte van een groeiende groep consumenten aan lokaal geproduceerde producten.

Ineke.png

Nieuws

Een persoonlijk gezicht

aan lokale zuivel

Ineke en haar man Mark vinden het heel belangrijk dat zij een persoonlijk gezicht geven aan de zuivel van hun boerderij. Het proces is veel transparanter, omdat de melk traceerbaar is. "Wij willen de omgeving betrekken en laten zien wat er op onze boerderij gebeurt. Met de mini-zuivelfabriek op het erfkunnen we niet alleen meer volume creëren en zijn we onafhankelijker van de coöperatie, maar geven we onze melkdrinkers een kijkje op onze boerderij. Ze weten echt dat de melk van ons komt. Daar zijn we ontzettend blij mee."

Verse melk

Zo van boerin Ineke

Zuivel van boerin Ineke maakt deel uit van Mijn Melk: zuivel zo van de boerderij. De boeren die aangesloten zijn bij Mijn Melk - de 'Mijn Melk boeren - verwerken de melk zelf met de mini-zuivelfabriek. De Mijn Melk boeren kiezen voor een korte en transparante keten. Daarom voorzien zij alle melkflessen van unieke QR-codes die consumenten kunnen scannen om via het platform Mijn Boerderij inzicht te krijgen in de herkomst van die precieze fles melk. Daar is onder andere inzichtelijk gemaakt welke koeien de melk hebben geleverd en wanneer zij zijn gemolken.

Een mini-zuivelfabriek

op eigen erf

De geavanceerde mini-zuivelfabriek op het erf en is direct gekoppeld aan een vol automatische melkrobot, die zorgt voor maximale bewegingsvrijheid van de koeien. Koeien kunnen zo zelf bepalen op welk moment ze gemolken willen worden; de machine is 24/7 beschikbaar. Het streven om lokale melk rechtstreeks van de boerderij beschikbaar te maken voor de consument wordt goed ontvangen. Consumenten kiezen steeds vaker voor kleine merken en natuurlijke, onbewerkte producten uit de buurt. Boerin Ineke zegt hierover “Onze zuivel is lokaal een grote naam en door de komst van de mini-zuivelfabriek en Mijn Melk kunnen nog meer mensen onze producten kopen en proeven. De melk die in de nacht wordt verzameld gaat daar ’s ochtends in de fles en ’s middags naar de supermarkten. Supervers dus, maar ook nog eens 14 dagen houdbaar. Heel bijzonder voor boerderijmelk, dat smaakt een stuk voller en lekkerder.”

Lees het verhaal van boerin Ineke