Nieuws

Mijn Melk brengt room op de markt

Hoog vetpercentage en versheid zorgen voor ‘banketbakkerskwaliteit’

Foto - Mijn Melk brengt room op de markt.jpg

Mijn Melk introduceert een nieuw product: room. Hiermee breidt het platform voor melkboeren haar portfolio verder uit. Mijn Melk brengt melk direct van de koe naar de consument. De room die Mijn Melk nu aan het assortiment toevoegt is beschikbaar voor roomverwerkers, zoals banketbakkers, patissiers en ijsmakers. Door een vetpercentage van 35% is de room uitermate geschikt voor verwerking in gebak en ijs.

Duurzame aanvulling

De familie Oostdam uit Bodegraven – nu ruim een jaar Mijn Melk-maker – is de eerste boer die de room op de markt brengt. Yvonne Oostdam: “Voor ons is het op de markt brengen van room een mooie aanvulling op wat wij al aanbieden. Om halfvolle melk te produceren, romen we de melk altijd af: we halen een deel van het vet eruit. De room die overblijft, krijgt nu ook een goede bestemming. Dat betekent dat we het maximale uit de melk halen en niets hoeven ‘weg te gooien’.”

Goede kwaliteit en hoog vetpercentage
Oostdam werkt inmiddels samen met een aantal lokale eindproducenten, zoals een bakkerij en een ijssalon, die enthousiast zijn over de kwaliteit. De room is door het hoge vetpercentage makkelijker te kloppen en blijft daarna langer stijf. De room wordt gescheiden opgevangen en gemaakt op een minimaal vetpercentage van 35%. De room wordt niet gehomogeniseerd en is vrij van verdere toevoegingen.

Jurgen de Vries van IJssalon de Zoete Inval beaamt niet alleen de kwaliteit van de room, maar kiest ook bewust voor een lokale leverancier. “Wij kiezen voor echte, pure ingrediënten om ijs te maken zoals ijs bedoeld is. Wij gebruikten altijd al de verse melk van de Familie Oostdam voor het maken van ons ijs en hoe mooi is het dat we nu ook de verse room kunnen gebruiken! Bij de familie Oostdam weten we dat de room écht vers is, maar ook van dichtbij. We weten precies waar het vandaan komt en wanneer de koe is gemolken. We kunnen zelfs de koeien in de ogen aankijken als we weer verse room komen ophalen.”


Vanaf heden is Mijn Melk room verkrijgbaar bij de familie Oostdam in Bodegraven. Over enkele weken is de room ook beschikbaar bij de andere Mijn Melk-makers Boer Kees in Agelo en De Dobbelhoeve in Udenhout.

Geïnteresseerd in het afnemen van onze room? Neem contact met ons op - klik hier