Recept

Panna cotta met mango en granaatappelpitjes

Panna cotta is een heerlijk Italiaans dessert dat wereldwijd populair is geworden. Dat is zo gek nog niet, want het is een verrukkelijk toetje om het diner mee af te sluiten! In dit recept maken we de panna cotta helemaal zelf. Maak het compleet met wat frisse mango, knapperige granaatappelpitjes en verse frambozen. De verse yoghurt van boerin Yvonne is in dit recept echt een must. Er is in onze yoghurt niets uitgehaald of toegevoegd en dat proef je!

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 6 gelatineblaadjes
  • 340 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • 100 gr gepureerde mango
  • 500 gr Mijn Melk volle yoghurt
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 mango
  • 6 el granaatappelpitjes
  • 15 gr frambozen
  • 4 basilicumblaadjes

Aan de slag

  1. Zet de gelatineblaadjes voor minimaal 5 min. in koud water.
  2. Verwarm de slagroom, suiker en gepureerde mango in een steelpan. Laat dit niet koken. Knijp ondertussen de gelatineblaadjes goed uit. Wanneer de suiker is opgelost en het mengsel warm is, voeg dan de gelatineblaadjes toe en roer goed door tot deze zijn opgelost.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg de yoghurt en de vanille toe. Roer het geheel goed door en giet over in je klaarstaande panna cotta vormpjes. Zet in de koeling voor minimaal 4 uur.
  4. Vul een kom met warm water en doop de panna cotta in het water. Zorg dat er geen water op de panna cotta zelf komt. Leg een serveerbord op de panna cotta wanneer de zijkanten iets loslaten. Houd het bord met twee handen vast en draai het bordje met de panna cotta om. Schud één keer flink, zodat de panna cotta loskomt. Haal het vormpje er voorzichtig af
  5. Schil de mango en snijd in stukjes. Serveer de panna cotta met mangostukjes, granaatappelpitjes, frambozen en top af met de basilicumblaadjes.