Verse melk

zo van boerin Yvonne

Yvonne en Jorden Oostdam wonen samen met hun kinderen op de boerderij in Bodegraven, midden in het Groene Hart van de Randstad. Yvonne leidt de boerderij, maar het is echt een familiebedrijf. Jorden, Yvonne’s man, en hun kinderen werken met plezier mee als werk en school het toelaten. Oudste zoon Niels staat al in de startblokken om het bedrijf over te nemen en pakt de dagelijkse leiding op zich in de geavanceerde mini-zuivelfabriek. Ook jongste zoon Erwin helpt naast zijn studie een nodig handje mee op de boerderij.

'We willen mensen graag laten zien wat we doen op de boerderij en vertellen hoe onze melk geproduceerd wordt.'

De familie Oostdam ontvangt vaak mensen op de boerderij. Zij vertellen anderen graag over hun manier van boeren, hun waarden en liefde voor hun koeien. “We willen mensen laten zien wat we doen op de boerderij en vertellen graag hoe onze melk geproduceerd wordt.”

Vroeger kwamen mensen vaker op een boerderij dan nu. Er was altijd wel iemand in je familie-, vrienden- of kennissenkring die op een boerderij woonde en werkte en men haalde zelf op de boerderij de dagverse melk. Tegenwoordig lijkt de connectie tussen boer en burger langzaam te verdwijnen. Hierdoor weten veel mensen niet waar hun eten vandaan komt en welke stappen het product heeft afgelegd om in de supermarkt te komen. De missie van de familie Oostdam is om hier verandering in te brengen. Voor de familie Oostdam was het daarom een logische stap om zich aan te sluiten bij Mijn Melk en zo verse melk te leveren direct van de boerderij. “Doordat we de melk zelf verwerken – van koe tot fles – weten we precies waar de melk naartoe gaat. Zo halen we onze melk uit de anonimiteit en kunnen we ons verhaal weer vertellen.”

Lees hier het hele verhaal van boerin Yvonne