Zo van de boerderij

Bij jou op de menukaart

De herkomst en het verhaal achter producten wordt steeds belangrijker. Door te kiezen voor Mijn Melk weet je precies waar de melk vandaan komt. Van welke boerderij. Van welke koeien. En wat er met de melk is gedaan. De boeren van Mijn Melk hebben allemaal een eigen mini-zuivelfabriek op het erf om de melk te verhitten en in flessen, potten of zakken te vullen. De melk kan gelijk door naar de eindbestemming, zonder omweg langs de grote zuivelbedrijven. Mijn Melk is goed voor de boer, koe én smaak. Om meerdere redenen extra lekker dus!

Neem contact op

Voor het perfecte

kopje koffie

De meeste Nederlandse melk wordt gestandaardiseerd en afgeroomd. Zonde! Onze volle melk is alleen verhit en gehomogeniseerd, en gaat daarna gelijk in de fles. Verder niets. Dat maakt Mijn Melk de ene keer wat romiger dan de andere keer – zoals dat hoort bij een natuurproduct. De melk is altijd hoger in vet en daardoor heerlijk romig en volzoet van smaak. Perfect voor in de cappuccino of ander melkdrankje.

Meer over Mijn Melk
'Door het hoge vetgehalte is de volle melk ideaal in combinatie met koffie: het is de sleutel voor een goede smaak én mooi melkschuim'
 • 1

  Bag in box - 10 Liter

  Volle melk & halfvolle melk | THT: 10 dagen | Geschikt voor koppeling aan de milkmate en melkdispenser

 • 2

  Flessen - 800ml / 1000ml / 300ml

  Volle melk & halfvolle melk | THT 14 dagen | Bestelling per omdoos à 6 flessen

 • 3

  Emmer 5L

  Volle yoghurt | THT 21 dagen

Goede smaak

Én mooi melkschuim

'Door het hoge vetgehalte - gemiddeld 4% - is de volle melk van Mijn Melk ideaal in combinatie met koffie: het is de sleutel voor een goede smaak én mooi melkschuim', beaamt Sanne Westphal, eigenaar van koffiebar Tref in Bodegraven. Elke maandag haalt ze haar melk op bij boerin Yvonne, die even verderop in het dorp woont en werkt. “De melk heeft een hoger vetpercentage dan de meeste volle melk en dat werkt fantastisch in cappuccino’s en andere melkdranken. De melk is super romig en volzoet.”

Lees het volledige interview op KoffieTCacao

Verse melk

van dichtbij

Er doen nu 4 boeren mee met Mijn Melk: boer Guus, boerin Yvonne, boer Reijer en boerin Ineke. Zij zitten verspreid over het land, van het noordelijkste puntje van Noord-Holland tot het Limburgse Velden. Er is er dus altijd een bij jou in de regio.

Lees het verhaal van onze boeren
'Consumenten hebben zoveel keus in waar ze kunnen eten en drinken, juist door het verhaal achter het product te vertellen kun je je onderscheiden.'

Een onderscheidend

verhaal

Rachel Pishori, mede eigenaar bij Locals, een specialty koffiebar in Tilburg: “We proberen de beste kwaliteitsproducten uit de wijde omtrek te halen. Boer Guus zit hier slechts een paar kilometer verderop. We zijn op zijn boerderij geweest en hebben gezien hoe hij met zijn land en met zijn dieren omgaat. Het makkelijkst is natuurlijk om alles bij de groothandel te bestellen, maar het verhaal is ook belangrijk. Consumenten hebben tegenwoordig zoveel keus in waar ze kunnen eten en drinken, maar juist door het verhaal achter het product te vertellen kun je je onderscheiden. Dat doen wij met onze koffiebonen, en dat doen we ook met onze melk. Daardoor beseffen gasten ineens, ‘hé, dat is toch wel iets heel speciaals wat ik hier drink’.”

Lees het volledig interview op Food Inspiration

Onze melk bij jou op de menu kaart? - Neem contact op