Mijn Melk. Voor jou.

Heel eerlijk, heel biologisch

Wij geloven dat koeien niet zomaar dieren zijn. Het zijn dames. Met een karakter, die dag in dag uit hard werken voor de melk die ze geven. Mijn Melk is er uit respect voor die koeien. En voor jou.

 • 1

  Puur

  Iedere koe geeft haar eigen melk. De melk van Cootje smaakt anders dan die van Aukje, Moevchen of Kitty. Iedere koeienfamilie heeft dan ook haar eigen smaak. Deze scheiding is mogelijk op de Dobbelhoeve. Altijd puur door de minimale verwerking. Dit kun je voor het eerst in de geschiedenis proeven. Gewoon in de supermarkt.

 • 2

  Fair

  Op De Dobbelhoeve geloven we in de kracht van de natuur en zijn al sinds de jaren ‘80 biologisch. Daarbij kunnen de koeien gaan en staan waar ze willen. Dat noemen we vrij koeverkeer. Door gebruik van een melkrobot kiezen ze zelf wanneer ze gemolken worden, maar ze beslissen ook zelf wanneer ze eten en waar ze grazen.

 • 3

  Direct

  Verser dan vers. Mijn Melk komt rechtstreeks van de boerderij. Sterker nog, rechtstreeks herleidbaar naar de koeienfamilies Aukje, Kitty, Cootje of Moevchen. Vanuit de melkmachine, direct gepasteuriseerd én binnen een half uur in de fles. Geen transport of vermenging. De melk blijft puur en we verlengen de houdbaarheidsdatum.

Winnaar #mijnmelksnor campagne

Cheque uitgereikt aan Zorgboerderij

Uitreiking cheque november

Met een super leuke foto op Instagram is de tweede winnaar bekend geworden van de mijnmelksnor campagne van Mijn Melk. Stichting Zorgboerderij de Schelft ontving een cheque van 500 Euro.

De winnaar uit Riel deelde zijn selfie, mét melksnor inclusief de hashtag mijnmelksnor op Instagram. Hiermee deed hij mee aan een campagne van Mijn Melk; voor iedere selfie met de hashtag en een fles melk, doneren zij een euro aan een zorgboerderij. Elke maand is de selfie met de meeste likes de winnaar. En juist die winnaar kiest welke zorgboerderij het totale bedrag van de maand gedoneerd krijgt en ontvangt zelf een Fujifilm Instax polaroidcamera.

De melk van Mijn Melk is zo lekker omdat het een eerlijk product is en dat proef je! Het is een prettige volle romige smaak die blijft hangen, puur natuur. Wij zijn nu al benieuwd hoe ze smaakt in het voorjaar, wanneer de koeien weer vers van het land eten. Het fantastische geldbedrag komt zeer van pas, zeker nu wij net een verbouwing van onze zorgboerderij achter de rug hebben en je ook aandacht wil besteden aan de inrichting. Wij gaan met onze deelnemers overleggen waar wij het bedrag aan gaan uitgeven.

Wij willen Pieter en Mijn Melk ontzettend bedanken voor de leuke middag en gulle gift.

Deelnemers en Team Stichting Zorgboerderij de Schelft, Riel

Ben jij volgende maand de winnaar?

Doe mee met de actie en deel jouw selfie, uiteraard inclusief de hashtag #mijnmelksnor, én een fles Mijn Melk op Instagram. Deze actie is een initiatief in samenwerking met federatie Landbouw en Zorg, lees de actievoorwaarden.

Dames

Met een karakter

Aukje

De eerste Aukje kwam in de jaren ’50 op de boerderij. Dat maakt het de oudste koeienfamilie op De Dobbelhoeve. De dames leggen behoorlijk wat kilometers af op het erf om het reilen en zeilen op de boerderij goed in de gaten te houden. Volgzaam, lief en soms een beetje cynisch. Zo omschrijft de boer de dames. Aukje heeft voornamelijk Holstein-Friesian bloedlijnen. Ze geven veel liters melk, soms wel 50 liter per dag met veel vet en eiwit. Lekker voedzaam! Geeft Aukje jouw favoriete melk?

Meer over Aukje

Kitty

Op de boerderij staan de Kitty’s bekend als afwachtend en een beetje zenuwachtig. Ze zijn als eerste uit de buurt als er iets onverwachts gebeurt. Maar het zijn echte wereldverbeteraars. Ze weten als geen ander dat een betere wereld bij jezelf begint. Een Holstein familie met mooie ranke koeien. Qua uiterlijk zou je niet altijd zeggen dat het familie is. Sommige hebben een rood-witte vacht anderen juist weer een zwart-witte vacht en dan zijn er ook nog Kitty’s helemaal zwart met een rode gloed. Herken jij ze?

Meer over Kitty

Cootje

De familie Cootje zijn karaktervolle en sterke koeien. Niets is hen te dol. Het gras is groen en misschien nog wel groener als je verder loopt. Ze hebben een robuust uiterlijk maar zien er niet allemaal hetzelfde uit. Sommige Cootjes hebben een Witte Kop omdat ze een Fleckvieh stier als vader hebben. Optimistische koeien, altijd gezellig en warm. Hoewel de hoeveelheid vet en eiwit in deze melk wat lager kan zijn. Proef jij het?

Meer over Cootje

Moevchen

Dominant karakter, zeer stevig en een beetje klein. De familie Moevchen is een vreemde koe in de bijt. Nuchter, kort van stof, maar ook goudeerlijk. Eén lid van de familie geeft de meeste melk van alle koeien op de boerderij! Tot wel 12.000 liter per jaar. Andere Moevchens geven weer veel minder. Er valt geen peil op te trekken. Maar als een Moevchen iets in haar kop haalt dan gaat ze ervoor. Ook als ze daarvoor andere koeien opzij moet duwen… Ze staan altijd vooraan! Proef jij het sterke karakter terug in hun melk?

Meer over Moevchen

Live op De Dobbelhoeve

Kijk hoe wij melk geven, wanneer wij dat willen

Videostream niet beschikbaar
Je browser herkent geen van de beschikbare video-indelingen.
Klik hier voor veelgestelde vragen over HTML5-video.

Koeverkeer

14:28
in

Moevchen-25 loopt de melkrobot in

14:01
uit

Frieda-65 is klaar met melk geven

13:52
in

Frieda-65 loopt de melkrobot in

13:52
uit

Kitty-97 is klaar met melk geven

13:44
in

Kitty-97 loopt de melkrobot in

Hoeveelheid melk vandaag

Geen resultaten vandaag

Kijk zelf hoe onze dames zelf er voor kiezen wanneer ze gemolken worden

Als de koeien op de Dobbelhoeve niet in de wei staan kunnen ze zich de hele dag door laten melken in een van de melkrobots. Dit is live te volgen! Te zien is welke koe op dat moment wordt gemolken. Binnen een half uur zit de melk al in de fles. Verser dan vers, zoals op de fles van Mijn Melk terug te zien is.

Volg ons ook op Instagram en Facebook en blijf op de hoogte van de verhalen op de Dobbelhoeve.

Veelgestelde vragen

Wist je dit al?

+

Boer Guus zorgt dat de koeien niets tekortkomen. Ze krijgen het beste eten en drinken. Ze mogen buiten zijn, liggen of lummelen. En in ruil daarvoor geven de dames veel melk terug. Niet iedere koe geeft trouwens evenveel melk. Het type koe, leeftijd en het genetische pakket speelt hierin een belangrijke rol.

+

Met oog op het milieu is er specifiek gekozen voor gerecyclede petflessen. Onderzoek toont aan dat deze het beste te hergebruiken zijn en daarmee dus een zeer lage milieu-impact hebben.

+

Op De Dobbelhoeve is er een mini melkfabriek gemaakt waar de melk gepasteuriseerd wordt volgens het principe van Louis Pasteur. Dat betekent dat de melk kort verhit wordt tot ruim 72 graden waarmee de bacteriën gedood worden die we niet in de melk willen hebben.

+

Dit bepalen ze helemaal zelf. De koeien op De Dobbelhoeve mogen gaan en staan waar ze willen. Dat noemen we ‘vrij koeverkeer’. Ze worden gemolken door een robot en kiezen zelf wanneer ze langsgaan. Gemiddeld wel 2 tot 3 keer per dag.

+

Op boerderij De Dobbelhoeve bestaan melkfamilies uit 5 tot 15 koeien. De samenstelling wisselt om de zoveel tijd. Er komen dochters bij die oud genoeg zijn om melk te geven maar er gaan ook koeien uit de melkfamilie omdat ze te oud worden. En wist je dat koeien ook verlof krijgen als ze drachtig zijn? Nou, dat dus.

+

De namen van sommige koeienfamilies gaan al generaties terug. Maar nieuwe koeiennamen worden verzonnen door boer Guus. En soms wordt er een koe gekocht die haar naam houdt. Zoals Moevchen bijvoorbeeld.

+

Onze melk wordt bij bijna elke Albert Heijn in Nederland verkocht. Omdat het een natuurproduct is en we niet kunnen voorspellen hoeveel melk onze koeien geven kan het voorkomen dat het uitverkocht is.

Alle vragen

Andere vraag? Stel 'm!